A Gastronomic Encounter Blending Raw and Refined
p+a design studio 17 Sep 2020

A Gastronomic Encounter Blending Raw and Refined

Injecting new functions into historic structures require thinking sensitively about spatial integrity and visual harmony. For Hide Yamamoto located in Sentosa Village Hotel, P+A Design Studio’s answer was to create an alternative, calm world from both hotel bustle and its busy colonial architecture. This is enabled through preserving the original long space and using simple materials in their raw states. There are two dining concepts – Hide sits a larger, 40-pax crowd and Masa is a nine-person sushi bar next door. Earth-toned furniture and a screening leitmotif unite both. At Hide, an intricate, alabaster lattice lines the interior; at one end, a plywood wall curves up the ceiling to enigmatically frame the teppanyaki counter – the dramatic gesture celebrating and highlighting the chef’s theatrics. At Masa, plywood is again encountered, but as a screen of layered strips turning in various directions as abstracted, shadowed lines of a wild bamboo forest.

Webpage