The Verdant Office
p+a design studio 17 Sep 2020

The Verdant Office

Effective workplaces consider both company branding and staff comfort. P+A Design Studio transforms Cosa International’s cluttered office into a bright, verdant space with this in mind, employing biophilic principles proven to produce happier, healthier and more productive stuff. Taking advantage of the high ceiling, a new mezzanine adds floor area and enhances vertical connectivity. Curvaceous timber tables meld desks, pantry and planter, experienced as a topographical feature atop green-accented carpets. The fluid, open-plan layout encourages community and conversation, leading to flourishing ideas and office culture. It doubles as a foil for product showcase: customised light pendants accentuate the loftiness, some half-completed as process exhibits; beneath the mezzanine, a soft chromatic paper ceiling introduces joie de vivre into the industrial shell, delighting customers. Reusable scaffolding shelving aligns with green principles, as do ample greenery. A metal mesh at the window will soon see climbing plants screen the harsh tropical sun.

Webpage